Jag skäms

Jag önskar att Ukraina lägger ner vapen och låter ryssarna passera in och sen får dom stå där och hota. Bara gå förbi dem och ignorera. Ursäkta kan ni flytta på den där fula krigsmaskinen eller vad det är, vi har grönsakstorg här på torsdagsförmiddagarna… Tänk att Zelenskyj kan gå till historien som den första världsledaren som inte accepterade fysiskt våld.

Putin kommer istället presenteras i sällskap med Hitler och Stalin som de sista krigsherrarna i Europa. Och han tar med sig alla ryssar, som från och med idag kommer få utstå ytterligare 100 år som omoderna och råbarkade. Något nästan lyckats tvätta bort. Putin och ryssar har idag visat att man tillhör en utdöende gren av homo sapiens som vi andra inte vill ha i samma rum. Idag skäms jag för min 1/32-dels ryska påbrå.

Putin kommer att ha många förklaringar till varför han valde krig och alla kommer dom vara lika genomskinliga undanflykter för jakten efter makt och rikedom.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *